Elkészítés: Hámozzuk meg a tököt és vágjuk apró kockára, majd pároljuk puhára az olíván kb. 20 perc alatt. Turmixban felöntve a tejszínnel pépesítsük, majd öntsük vissza a fazékba. Öntsük fel a tejjel (amennyit elégnek érzünk, külön sűríteni nem kell), ízesítsük a megadott fűszerekkel, tálaláskor a citromfűvel díszítve. Szedjük a forró levest hideg puliszka szeletekre, és nyamm nyamm az eredményt.
Puliszka: A vizet a tejjel együtt forraljuk, amikor lobog, kezdjük beleönteni lassan a darát gyors kevergetés közben. Látható, amikor elég a sűrítés, ne ragaszkodjunk soha a megadott mennyiségekhez, hiszen minden malomipari termék eltérhet egymástól minőségben. Sózzuk, majd adjunk hozzá pici margarint, (semmit nem muszáj, lehet szimplán vízzel is készíteni) majd öntsük egy tűzálló tálba, tetejére bőséges, ízlés szerinti sajtot vagy juhtúrót szórva. 15-20 perc alatt vágható állagúra dermed, amit felszolgálhatunk a sütőtök leveshez, roppant jól kiegészítik egymást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.