Elkészítés: A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni, közben többször keverjük át.
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét. Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd 2 darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki).
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején.
Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.