Elkészítés: A sütőtökös tésztához a tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze a kétféle lisztet, a csipet sót és a maradék cukrot. Az előzőleg megsütött és teljesen kihűtött sütőtököt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a margarinos-élesztős keveréket, majd először kanalazzuk rá a sütőtököt, ezután pedig a lisztes keveréket. Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk). Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen bő 1 óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.
A kakaós tésztát ugyanígy készítsük el, majdtegyük kilisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kb. 50 perc alatt kelesszük duplájára a tésztát.
Amikor mindkét tészta megkelt, nyújtsuk ki azonos méretűre. Ezután a sütőtökös tésztát kenjük le a főzőtejszínnel, és helyezzük rá a kakaós tésztát, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül szorosan tekerjük fel.
Egy sütőformát kenjünk ki, majd helyezzük bele a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük 45 percig.
Amikor a tészta megkelt, kenjük le az olvasztott margarinnal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig.
A sütőből kivéve a forró tésztát kenjük le a tejjel, majd takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk így kb. 10 percig. Ezután óvatosan borítsuk ki a formából, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.