Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem, és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem, és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem. Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.
A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem (nem kell leöblíteni), majd kevés kacsazsírt teszek rá, és összekeverem.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára, és meghintem aprított friss bazsalikommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.