A sütőtököt ketté vágjuk, kivájjuk a magokat, meghámozzuk, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd átnyomjuk a fokhagymaprésen vagy nagyon apró darabokra vágjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük.
Ezután tálba tesszük a felszeletelt sütőtököt, hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rácsorgatjuk az olívaolajat, majd alaposan összekverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy 24 cm-es serpenyőbe habosodásig melegítjük a mézet, majd levesszük a tűzről, és ráöntjük a befűszerezett sütőtök felét. Ezután megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd ráhelyezzük a maradék sütőtököt. A leveles tésztát kicsomagoljuk, ráhelyezzük a serpenyőre, majd a tésztát tenyérrel, óvatosan rányomkodjuk egy kicsit a sütőtökre, végül pedig éles késsel körbevágjuk.
Ezután villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát. (A serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe.) 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, majd kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a serpenyőre egy tálcát helyezünk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.