Elkészítés: A hagymákat vékonyra szeljük és a kockákra vágott fokhagymával egy kis olajon átdinszteljük. Hozzáadjuk a vastagabb szeletekre vagy kockákra vágott gombát, majd elkezdjük párolni. Hogy ne égjen le, adjunk hozzá 2-3 kanál vizet (sokan fehérbort szoktak, én nem). Az a jó, ha a gomba egy kicsit ropogósabb marad, így kb. 3-4 perc után mehet bele a paradicsompüré, a citrom leve, a cukor és a fűszerek. Azért nem írom, hogy miből mennyi kell, mert mindenki ízlése szerint adagolja. Van, aki savanyúbban, van, aki édesebben szereti. Én pl. több oreganóval, majoránnával és kevesebb kakukkfűvel kedvelem.
Hagyjuk összeforrni. Közben kóstoljuk, hogy kell-e még ízesíteni, vagy megfelelő-e a gomba állaga. Hidegen, pékáruval fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.