Elkészítés: 1 tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, ne legyen kemény, mert vékonyra kell nyújtani. A kinyújtott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
1 darab kivételével a sárgarépát és a fehérrépát apró kockára vágjuk, zsíron vagy olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel (kb. 3 liter), ízesítjük a leveskockával, borssal, sóval.
A megmaradt 1 db sárgarépát és 1 fej hagymát apró reszelőn lereszeljük, 3 kanál búzadarát olajban vagy zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, hagymát, kis pirospaprikát, levesszük a tűzről, ezzel töltjük meg a kinyújtott tésztát, melyet 3 részre osztottunk.
A tölteléket elosztjuk a 3 tésztán, elegyengetjük, felcsavarjuk. Fakanál nyelével 2-3 cm-es darabokra osztjuk, késsel elvágjuk, hogy külön darabkákat kapjunk.
A közben megfőtt levesbe belefőzzük a kis gallérokat. Nem baj, ha kicsit megnyílnak, jó színt adnak a levesnek.
A petrezselyemzöldet apróra vágva belefőzzük a levesbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.