Elkészítés: A csirkecombokat megsózom (óvatosan a szalonna miatt), borsozom. A szalonnát felszeletelem kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymákat felkarikázom, 1 fej kell a húshoz, a többi a körethez.
Kicsit meglazítom a combok bőrét, és becsúsztatom a szalonnadarabokat, majd a hagymakarikákat. Visszaigazítom a bőrt, és megszóróm a kakukkfűvel. Sütőzacskóba teszem, beledobom a fokhagymagerezdeket, ha maradt ki szalonna és vöröshagyma, azt is a zacskóba teszem.
200 fokos sütőbe tolom, és kb. 40 perc alatt szépen megpárolodik a comb. Ezután megvágom a sütőzacskót, és ropogosra sütöm a csirkét.
Amíg a hús párolodik, elkészítem a köretet. A cukkinit megmosom, majd felvágom hasábokra. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon üvegesre párolom a hagymát, majd ráöntöm a cukkinihasábokat. Lassú tűznél fedő alatt kb. 5 percig párolom, majd ráöntöm a húslevest, sózom, borsozom és meghintem pirospaprikával. Visszateszem a fedőt, és még kb. 10 percig párolom. Ezután leveszem a fedőt, és addig forralom, amíg a lé elpárolog.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.