Elkészítés: A csirkecombokat megsózom (óvatosan a szalonna miatt), borsozom. A szalonnát felszeletelem kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymákat felkarikázom, 1 fej kell a húshoz, a többi a körethez.
Kicsit meglazítom a combok bőrét, és becsúsztatom a szalonnadarabokat, majd a hagymakarikákat. Visszaigazítom a bőrt, és megszóróm a kakukkfűvel. Sütőzacskóba teszem, beledobom a fokhagymagerezdeket, ha maradt ki szalonna és vöröshagyma, azt is a zacskóba teszem.
200 fokos sütőbe tolom, és kb. 40 perc alatt szépen megpárolodik a comb. Ezután megvágom a sütőzacskót, és ropogosra sütöm a csirkét.
Amíg a hús párolodik, elkészítem a köretet. A cukkinit megmosom, majd felvágom hasábokra. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon üvegesre párolom a hagymát, majd ráöntöm a cukkinihasábokat. Lassú tűznél fedő alatt kb. 5 percig párolom, majd ráöntöm a húslevest, sózom, borsozom és meghintem pirospaprikával. Visszateszem a fedőt, és még kb. 10 percig párolom. Ezután leveszem a fedőt, és addig forralom, amíg a lé elpárolog.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.