Előkészítés: A belsőségeket alaposan megmossuk, eltávolítjuk a nem kívánatos részeket, a többit feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a belsőségekkel közel azonos nagyságú darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, feldaraboljuk.
Elkészítés: A felforrósított olajon a hagymát megpirítjuk. Rátesszük a darabolt zúzát és szívet, kicsit lepirítjuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen alatta kellő mennyiségű víz.) Beletesszük a zúzott fokhagymát és a majoránnát, sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a burgonyát és a gombát. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje, és óvatosan keverjük, nehogy a máj összetörjön. Amikor félig megpuhult a burgonya, beletesszük az összevágott paradicsomot és a paprikát, és letakarva készre pároljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 697 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.