Előkészítés: A belsőségeket alaposan megmossuk, eltávolítjuk a nem kívánatos részeket, a többit feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a belsőségekkel közel azonos nagyságú darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, feldaraboljuk.
Elkészítés: A felforrósított olajon a hagymát megpirítjuk. Rátesszük a darabolt zúzát és szívet, kicsit lepirítjuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen alatta kellő mennyiségű víz.) Beletesszük a zúzott fokhagymát és a majoránnát, sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a burgonyát és a gombát. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje, és óvatosan keverjük, nehogy a máj összetörjön. Amikor félig megpuhult a burgonya, beletesszük az összevágott paradicsomot és a paprikát, és letakarva készre pároljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 697 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.