Elkészítés: A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, a mellet megformázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. A csontot és a bőrt feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a gyökeret karikákra, a zellergumót kockákra vágjuk.
Nagyobb edényben felforrósítjuk a margarint, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Hozzáadjuk a csirke csontját és bőrét, felengedjük a húslevessel, majd ha felforrt, beletesszük a csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányos szeklicét, és kis lángon 50 percig főzzük.
A csibemájas palacsintához a lisztet simára keverjük a tejjel, 3 tojással és egy csipet sóval. A petrezselyem felét a tésztába keverjük. Forró serpenyőben, kevés olajon, a hagyományos módon megsütjük a palacsintákat. A kenyeret beáztatjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és a libazsíron megfuttatjuk. Hozzáadjuk a májat, megpároljuk. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást, a kinyomkodott kenyeret, a maradék petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, az egészet összetörjük (le is darálhatjuk). A tölteléket a palacsintába töltjük, a széleit behajtva felgöngyöljük. A lisztbe, a maradék, felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsírban (olajban) kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, majd felkarikázzuk.
A levesből kiszedjük a csontokat, a bőrt és a húst. A zöldséges levet felengedjük a tejszínnel, összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, még egyszer felforraljuk, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Kockára vágjuk a csirkemellet, és a levesbe keverjük. Tejföllel díszítve, a palacsintával kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.