Előkészítés: A színhúst összevágjuk, sós vízben felforraljuk és lemossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk.
Elkészítés: A lemosott húst kuktába tesszük a vöröshagymával, a fokhagymával, a vad fűszerkeverékkel, 5 dkg margarinnal és 2,5 dl vízzel. Lezárva 45 percig főzzük. Közben a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk. A kenyerekből pogácsaszaggatóval kis karikákat vágunk. Az aszalt szilvát kimagozzuk. Ha kész a hús, kinyitjuk a kuktát, a hús levét lepirítjuk, a húst kihűtjük. A húst a paradicsommal, a paprikával, a főtt tojással együtt ledaráljuk. Összekeverjük a 30 dkg margarinnal, sóval és ízlés szerint borssal ízesítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba tesszük, és a kenyérszeletkékre nyomjuk. Aszalt szilvával, zöldfűszer-levélkékkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 780 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.