Előkészítés: A színhúst összevágjuk, sós vízben felforraljuk és lemossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk.
Elkészítés: A lemosott húst kuktába tesszük a vöröshagymával, a fokhagymával, a vad fűszerkeverékkel, 5 dkg margarinnal és 2,5 dl vízzel. Lezárva 45 percig főzzük. Közben a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk. A kenyerekből pogácsaszaggatóval kis karikákat vágunk. Az aszalt szilvát kimagozzuk. Ha kész a hús, kinyitjuk a kuktát, a hús levét lepirítjuk, a húst kihűtjük. A húst a paradicsommal, a paprikával, a főtt tojással együtt ledaráljuk. Összekeverjük a 30 dkg margarinnal, sóval és ízlés szerint borssal ízesítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba tesszük, és a kenyérszeletkékre nyomjuk. Aszalt szilvával, zöldfűszer-levélkékkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 780 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.