Elkészítés: 1 kg tisztított és megmosott szederhez hozzáadjuk a borkősavat és a szalicilt, majd a gyümölcsöt összezúzzuk, hozzáadunk 6 dl hideg vizet. Az egészet áttesszük egy apró lyukú szűrőkanálba vagy vászonzacskóba /kétrétegű szúnyogháló is megfelelő a csepegtetéshez/, rákötjük egy hosszabb nyelű főzőkanálra, és beletesszük egy magasabb falú fazékba úgy, hogy a lecsöpögő lé ne érje el a zacskó alját.
Amikor lecsöpögött, minden liter léhez adunk 1 kg cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Szaliciles vízzel kiöblített
üvegekbe töltjük.
Lehűtve, jégkockával, ásványvízzel hígítva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.