A tojássárgáját 3 ek. cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd hozzáadunk 2 ek. cukrot és azzal egész keményre verjük. Ezután hozzáadjuk a habos tojássárgáját és azzal is verjük egy percig. Elveszíti a keménységét, de nem baj.
Ezután egy keverőtálban összekeverjük a kakaót, lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket is.
Szépen elkenjük a sütőpapírral bélelt tepsin, és
160 fokra betesszük sülni 12 percre.
Ezután felvesszük a hőt 180 fokra, és még 3-4 percig sütjük.
Ekkor kivesszük, óvatosan lefejtjük a sütőpapírról a tésztát, majd szorosan feltekerjük (ugyanazzal a sütőpapírral, s kb. 2 percig úgy hagyjuk.
Akkor kitekerjük és megkenjük szederlekvárral (vagy bármilyen másfélével), visszatekerjük, meghintjük porcukorral vagy darált mandulával, s 10 perc múlva már biztonságosan szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.