Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belőle. Letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinból golyót gömbölyítünk, majd letakarva további 30 percet pihentetjük.
Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal, és vékonyra nyújtjuk.
Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befűtjük a sütőt a maximális hőfokra (nálam 250 C fok).
Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat, és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.