Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Egy keverőtálban kézi mixerrel habosra keverjük a vajat, a cukrot, a tahinit, a vanília-kivonatot és az egész tojást. Amikor szép homogén a keverékünk, hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet, és egy spatulával alaposan elkeverjük. Aprított étcsokoládét és mogyorót szórunk a tésztánkba, melyet szintén jól belekeverünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire lisztes kézzel formázunk a keksztésztából kb. pingpong labda nagyságú golyókat egymástól megfelelő távolságra, tenyerünkkel kissé szétlapítjuk. 12-14 perc alatt készre sül. Hagyjuk kihűlni.
A kész vaníliafagylaltot pirított szezámaggal krémesre keverjük. A megsült és kihűlt kekszek közé szezámos fagylaltot kanalazunk és összetapasztjuk, ízlés szerint beleforgathatjuk még szezámmagba, hogy mutatósabb legyen.
Tálalás előtt még kb. 15 percre tegyük a mélyhűtőbe, hogy jól összedermedjen – és kész is a házi jégkrémszendvics.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.