Elkészítés: A szilvát megmosom, majd kimagozom, egy kisebb lábosba szórom. Hozzáadom a cukrot, a kardamomot és a fahéjat. Felforralom, mikor a szilvák kezdenek szétesni, leveszem a tűzről, botmixerrel pürésítem, majd a tűzre visszatéve belekeverem a vízben feloldott kukoricakeményítőt, egyet forralok rajta. Hagyom kihűlni.
A tésztához 1/2 dl tejet épp csak langyosra melegítek, egy kávéskanál cukrot elkeverek benne, hozzáadom a szárított élesztőt. Nagyjából 10 perc alatt felfuttatom. A kétféle lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, sót, a puha vajat, majd a felfuttatott élesztőt, végül az enyhén felvert tojást. Rugalmas tésztává gyúrom. Pihentetni nem szükséges.
Lisztezett felületen a tészta 2/3-át téglalappá nyújtom, nyújtófa segítségével kibélelem vele a sütőpapírral borított kis tepsit. Villával alaposan megszurkálom. A darált diót kis tálban elkeverem a zsemlemorzsával, nagyjából a 2/3-át elterítem a tésztán. Erre kanalazom a kihűlt szilvakrémet, majd rászórom a megmosott szederszemeket.
A maradék morzsás dióval megszórom. A tészta maradék 1/3-át vékony lappá nyújtom, ezzel fedem a gyümölcsös pitét. A tetejét is megszurkálom villával, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
175 fokra állítom a sütő hőmérsékletét, beteszem a pitét a még langyos sütőbe, és 30-35 perc alatt világosra sütöm. A tepsiben hagyom teljesen kihűlni, a tetejét még langyosan meghintem a vaníliával kevert porcukorral. Beteszem a hűtőszekrénybe, és csak másnap vágok belőle nagyjából 4 cm-es kockákat. Tálalásnál egy-egy friss szederszemmel díszítem a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.