Elkészítés: Az élesztőt és a cukrot egy kevés langyos tejben elkeverjük, meleg helyre tesszük, hagyjuk felfutni. Addig a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntünk 1 tojássárgáját, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat, a felfuttatott élesztőt és végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk, ami elválik a kéztől. Félretesszük pihenni, addig a mogyorot durvára vágjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük, megkenjuk lekvárral és megszórjuk mogyoróval. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, majd rács alakban a töltelék tetejére tesszük. Tojassárgával megkenjük, és középmeleg sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.