Elkészítés: A szilvát jól megmossuk, cukros-citromos teában megáztatjuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük.
Az élesztőt 1 dl - cukorral édesített - tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rumaromával és 1 csipet sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, az olvasztott margarint is beleöntjük, és cipót formázva belőle, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyikbe 1-1 aszalt szilvaszemet csomagolunk. Zsírozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal, és előmelegített sütőbe tesszük. Ha a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk. Ha a bukta halványsárgára sült, forró, vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, úgy sütjük meg teljesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.