Elkészítés: A csokit a vajjal gőz felett felovasztjuk egy edényben. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot a sóval simára (habosra) keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Az asszalt szilvát és adiót késsel durvára vágjuk, majd szintén a liszthez keverjük.
Az olvasztott csokihoz előbb hozzákeverjük a tojás-cukor keverékét, majd ezután a liszt-dió-szilva keveréket. Jól összekeverjük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 fokon (sütőtöl függően 35-40 perc, 180-200 fok). Akkor jó, ha a felület már kicsit száraz, kemény, a belseje viszont még lágy kissé, viszont már nem ragad.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.