Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk. A tejet felmelegítjük a cukorral, és elkeverjük benne a tojássárgáját és a citromhéjat. Ezzel az öntettel lelocsoljuk a kifliket, és jól átforgatjuk őket. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felnegyedeljük, majd összeforgatjuk őket a barna cukorral és a fahéjjal.
A megáztatott kifliket egy nagy formába tesszük, vagy több kisebb tálkába szétadagoljuk. Belenyomkodjuk a fahéjas szilvát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét a cukorral alaposan elkeverjük, majd a citromhéjat és a citromlevet is hozzáadva kemény habbá verjük. A sütőből kivéve ezt kanalazzuk a süteményre, majd 10 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a hab megbarnuljon és megkeményedjen. Langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.