Egy fazékba feltesszük a tészta főzővizet , közben a szilváról lehúzzuk a haját és elég csak kettényitni hogy a magot kivegyük belőle . Ha forr a víz beletesszük a tésztát és a kevés sót , olajat , még fől addig kimérjük a cukrot és a mákot és összekeverjük , a cukorból 1 evőkanálnyit meghagyunk . Ha már megfőtt a tészta , leszűrjük és a forró tészta közé tesszük a 2 dkg vajat amivel jól összekeverjük , így biztos nem ragad össze a tésztánk . Egy közepes méretű sütőedény alját kivajazzuk , beletesszük a tésztát és a cukros mákkal jól összeforgatjuk majd szépen eligazítjuk a tetejét és szorosan rárakjuk a már előzőleg elkészített szilvát és a maradék porcukorból egyenletesen meghintjük a tetejét , 200 fokon 25 percre sütőbe tesszük . Tálaláskor még meghintjük egy kis porcukorral .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.