Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás-szőlős lepény recept
recept
Bonyolult

Szilvás-szőlős lepény

90 perc
0 adag
Átlagos
2011. 09. 07.
Hozzávalók
40dkg liszt (fele fehér tönköly, fele csírás búzaliszt volt)
8dkg vaj (olvasztott)
1db alma ( meghámozva, reszelve)
0.5db citrom (reszelt héja)
1teáskanál fahéj
2.5dl tej (langyos)
csipet
40dkg szilva ( kimagozva, darabolva)
10dkg szőlő (nagyszemű )
1teáskanál fahéj (nádcukorba kevert )
1evőkanál nádcukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy keverőtálban a liszthez adjuk a cukrot, majd a vajat, a tojást, a lereszelt almát és a többi hozzávalót, a tejjel pár percig dagasztjuk, amíg a tál falától a tészta el nem válik. Letakarva, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük, közben a gyümölcsöket előkészítjük.

Vajjal kikent, liszttel szórt tepsibe egyenletesen elterítjük a tésztát, elegyengetjük, és kirakjuk szilvával, szőlővel. (A gyümölcsök alját bemártjuk lisztbe, így nem merül a tésztába sülés közben.)

Hideg sütőbe toljuk, 180 fokra állítjuk a hőfokot, és 55-60 perc alatt megsütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.01.20.

Mákosguba-palacsinta egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Mákosguba-palacsinta egyszerűen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

|

2024.11.28.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.