Elkészítés: Hagyományos krumplis tésztát készítünk. A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük egy tálba, beletesszük a többi hozzávalót, és pihentetés nélkül kidolgozzuk.
Lisztezett asztalra borítjuk, 8 mm vastag téglalapra nyújtjuk .
A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, az almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk, mint a szilva mérete. A szilvákat megszórjuk őrölt fahéjjal.
A szilva- és almadarabokat a tésztán elhelyezzük, késsel négyzeteket húzunk köréjük, egy kanál sárgabarack lekvárt teszünk minden gyümölcsös halomra, és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle.
Forró, sós vízben kifőzzük, 1 x megkeverjük, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, pár percig még forraljuk, aztán olajon világosbarnára pirított zsemlemorzsába fogatjuk mindegyik gombócot.
Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.