Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük. Robotgéppel elkezdjük kikeverni az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Amikor már kellően krémes, hozzáadjuk a ricottát, majd a tejszínt is. Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és simára keverjük.
Tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, végül kirakjuk félbevágott szilvával. A tetejét megszórjuk barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal).
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-55 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem). Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, sütőpapírral le kell takarni, így a tészta szépen megsül, a tetején a szilva viszont nem ég meg.
A tortaformában hagyjuk kihűlni.
A habhoz a szilvát apróra felvágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szitán átpasszírozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni!!!!! (ha langyos marad összeesik tőle a hab). A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a szilvás pépet.
Tálaláskor a tortát porcukorral megszórjuk, és a rumos-szilvás tejszínhabbal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.