Elkészítés: A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, amikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, aztán az étkezési keményítőt, végül a kiskanál ecetet is hozzáadjuk, és sűrű, kemény masszává verjük. Papírral kibélelt formában, 170 fokos sütőben 60 percig sütjük.
A szilvákat apró kockákra vágjuk - fontos hogy puha, nagyon érett gyümölccsel dolgozzunk, mert akkor lesz igazán izletes a töltelékünk, és hamarabb el is készül. Egy lábasban közepes hőfokon elkezdjük forralni. A gyümölcs hamar levet ereszt, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, kb. 5-10 perc alatt a szilva érettségétől függően puhára fő, fontos hogy közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen. Mielőtt beletennék a pudingport, kóstoljuk meg, kell-e még bele fahéj, majd ha hozzáadtuk a pudingot, még 1-2 percig főzzük, hogy kezdjen sűrűsödni.
Ezután a kész tésztára öntjük, elegyengetjük a süteményünkön, és hűlni hagyjuk.
Közben a tejszinhabport a tejjel pillanatok alatt felverjük, és szintén hidegre tesszük. Tálaláskor rárakjuk a szeletekre a habot, megszórhatjuk még fahéjjal, de ha van még szilvánk, azzal is díszíthetjük. Igazi finom csemege. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.