Előkészítés: A sertéskarajt megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd hegyes késsel felszúrjuk a közepét, hogy megtölthessük a szilvával. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk. A borecetet összekeverjük a cukorral, szegfűszeggel, és felfőzzük, hogy a cukor elolvadjon. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megtöltjük a húst (a maradék szilvát félretesszük). A húst bedörzsöljük sóval és őrölt borssal, tűzálló tálba tesszük. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, és másfél óra hosszat sütjük, többször kenegetjük a borecetes sziruppal, így szép fényes lakkréteg képződik rajta. A rizst dupla mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, és kis lángon lefedve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A mazsolát megmossuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A maradék szilvát a hús sütésének befejezése előtt kb. 10 perccel a hús köré rakjuk, és a pikáns mártásban megpároljuk. A hagymát a maradék vajban aranysárgára megpirítjuk, hozzáadjuk a megpárolt rizst, megfőzött mazsolát, megsózzuk, és jól összekeverjük. A húst felszeleteljük, mellé tesszük a vele párolt szilvát, és a mazsolás rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.