Előkészítés: A sertéskarajt megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd hegyes késsel felszúrjuk a közepét, hogy megtölthessük a szilvával. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk. A borecetet összekeverjük a cukorral, szegfűszeggel, és felfőzzük, hogy a cukor elolvadjon. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megtöltjük a húst (a maradék szilvát félretesszük). A húst bedörzsöljük sóval és őrölt borssal, tűzálló tálba tesszük. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, és másfél óra hosszat sütjük, többször kenegetjük a borecetes sziruppal, így szép fényes lakkréteg képződik rajta. A rizst dupla mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, és kis lángon lefedve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A mazsolát megmossuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A maradék szilvát a hús sütésének befejezése előtt kb. 10 perccel a hús köré rakjuk, és a pikáns mártásban megpároljuk. A hagymát a maradék vajban aranysárgára megpirítjuk, hozzáadjuk a megpárolt rizst, megfőzött mazsolát, megsózzuk, és jól összekeverjük. A húst felszeleteljük, mellé tesszük a vele párolt szilvát, és a mazsolás rizzsel tálaljuk.
2024.12.19.
2024.12.13.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.