Elkészítés: A csirkeszárnytöveket megmossuk és leszárítjuk. Ezután a szárnytövek keskenyebb részénél a bőrt a csonton éles késsel körbevágjuk, a végét levágjuk, és a húst óvatosan lefejtjük a csontról, egészen a végéig. Ezután kézzel teljesen lehúzzuk a húst a csontról, hogy csak a csont végén legyen hús. Sóval, borssal ízesítjük, majd a forró serpenyőben az olívaolajon minden oldalukat kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Lábosba tesszük, felöntjük a musttal. Sóval, borssal, a megmosott egész zsályalevelekkel, kakukkfűvel ízesítjük, és lassú tűzön lefedve kb. 20-25 perc alatt megpároljuk. Ekkor kiszedjük a szárnytöveket, kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük a levet.
Közben a körethez a vizet sóval felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a puliszka besűrűsödik.
A szőlőt leszemezzük, majd forró vajon 3-4 perc alatt, rázogatva kicsit megsütjük, és a megfőtt puliszkával lazán összekeverjük.
Tálaláskor evőkanállal tányérokra formázzuk a puliszkát, mellétesszük a párolt csirkeszárnytöveket, és meglocsoljuk a fűszeres-mustos mártással.
Ha nincs a mustnak szezonja, a csirkeszárnytöveket száraz fehérborban is megpárolhatjuk. Így is nagyon finom, csak kicsit más lesz a jellege. Ebben az esetben mielőtt lehúzzuk a tűzről, szórhatunk mellé pár szem friss szőlőszemet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.