Elkészítés: A húst leöblítjük, leszárítjuk, a hártyáktól megtisztítjuk, kb. 8 részre daraboljuk. A puha húst ujjainkkal meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk, vékonyan mustárral megkenjük, finoman belemasszírozzuk a fűszereket, kb. fél órát pihentetjük.
Felhevített olaj-vaj keverékében mindkét oldalukat rövid idő alatt közepes hőfokon enyhe pirosodásig sütjük, melegen tartjuk.
A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük a liszttel, felengedjük hideg tejjel, kevergetve összeforraljuk. A darabolt sajtot beletesszük, olvadásig kevergetjük, közben ízesítjük borssal, szerecsendióval, citromlével, sóval.
Tálalhatjuk különféle körettel, esetemben párolt rizs és párolt vegyes zöldség volt a körete. A körettel célszerű a főzést kezdeni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.