Elkészítés: A baconszeleteket 180 fokos sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kihűlt, mozsárban apróra törjük. Az olívabogyót leturmixoljuk. Az olívát, a szalonnát, a zsemlemorzsát és a tojást összekeverjük.
A sertésszüzet 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindenütt kérget sütünk rá. Félretesszük, majd az aljuk kivételével körbekenjük az olívás pasztával. Így nem áztatjuk el a tésztát alul.
A kenyérhez langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős vizet, megsózzuk, (fűszerkeveréket is adhatunk hozzá), hozzáadjuk az olívaolajat, alaposan bedagasztjuk, majd langyos helyen fél órán át kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és mindegyik tészta közepébe 1-1 húst teszünk, a tésztába burkoljuk.
200 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, vizes ecsettel átkenjük a tetejét, így szép fényes lesz.
Közben a sárgarépákat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, összekeverjük olvasztott vajjal és barnacukorral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.