Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal, keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást és 1 evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még tejfölt.
Felezzük el a tésztát, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A tepsi hátlapját zsírozzuk és lisztezzük meg, tegyük rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen böködjük meg. A másik tésztával is így járjunk el. Én lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, és a papírral együtt teszem át a tepsire, így egyszerűbb megsütni a lapokat. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.
A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket, állandó keverés mellett pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot tegyük bele a tepsibe, melynek a hátlapján sütöttük, kanalazzuk rá a krém 2/3 részét. Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le. Kanalazzuk rá a megmaradt krémet, simítsuk el, a tetejére ízlés szerint helyezzük rá a piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.
Ezután tegyük be a sütemény a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.