Előkészítés: A babféléket előző este, külön-külön edényben, beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, és ismét csak külön edényekbe tesszük. A fokhagymát, a hagymákat, a sárgarépát és a pórét meghámozzuk. A babérlevelet 3 darabkára tördeljük. A petrezselymet leöblítjük.
Elkészítés: A háromféle babot 3 edényben, 1-1 l hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni. Mindegyikhez hozzáadunk 1-1 gerezd fokhagymát, 1-1 fej hagymát, 1-1 darabka babérlevelet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, saját levükben hagyjuk kihűlni. Közben felkarikázzuk a pórét, 10-12 karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit gyűrűire bontjuk, kissé besózzuk. A sárgarépát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, lazán a póréhoz keverjük. Az öntethez elkeverjük a borecetet a mustárral, a Worcester-szósszal, a csípős paprikával, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. Apránként hozzáadjuk az olajat, a póré-sárgarépa sós levét és 6-8 evőkanállal a fehér bab főzőlevéből. A babféléket leszűrjük, a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet kidobjuk, a babot összekeverjük az arányosan elosztott salátaöntettel. Nagyobb tál közepére halmozzuk a póré-sárgarépa-keveréket, köré szedjük 3-féle babot, a tál peremét a félretett pórékarikákkal, a saláta tetejét pedig a petrezselyemmel díszítjük. Hidegtálak, natúr sültek, fasírt, virsli mellé adhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.