A csirkecomb filét megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Forró olajon pár perc alatt aranybarnára sütjük a húst, kérgesítjük.
Hozzáadunk kevés sót, oreganot, 5-6 darab megtisztított fokhagyma gerezdet és felöntjük másfél deci vízzel. Lefedjük, majd puhára pároljuk (a báránynak több idő kell).
Rántást készítünk olajból és lisztből, majd a joghutrba bekeverjük a tojásokat és a rántást.
A kivajazunk egy sütőedényt (lehetőleg cserépedényt), majd az aljára szórunk egy sor nyers rizst. Ennek a célja, hogy a sütés közben keletkező nedvességet felszívja. Ha tartalmasabbra akarjuk készíteni az ételt, főzzünk több rizset "molto al dente"-re. (Nota bene: ha sok a rizs, kemény marad, ha kevés, az ételnek leve marad.)
A rizsre szórunk oreganot és a megtisztított, felszeletelt fokhagymát is (sokat), majd ráterítjük a húst, leöntjük a joghurtkeverékkel.
A 180 fokra előmelegített sütőben letakarva sütjük 20 percig, majd a fóliát levéve addig sütjük, amíg a joghurt aranybarnára pirul.
Megjegyzés
A név albánul egész egyszerűen cserépedényt jelent. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és nagyon finom albán jellegzetesség: joghurtos báránysült. Bárány helyett néha csirkét használnak, de a bárány intenzívebb íze miatt az az igazi. (Mi csirkecomb filével csináltuk. A csirkemell nem jó, mert nem elég aromás.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.