Elkészítés: A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.
Másnap a hagymákat apróra vágom. A répákat, a zellergumót és a krumplit megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem- és zellerzöldet nagyobb darabokra vágom.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.
A végén öntök bele vörösbort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet, s díszítem chilipaprikával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.