Elkészítés: A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, majd kevés sóval, bő vízzel és 1 kanál ecettel feltesszük főni. (Az ecettől nem fog szétfőni, ezért kell már most tenni a főzőlébe.) Beletesszük az apróra vágott kaprot is. Kb. 10-15 percig főzzük.
Közben elkészítjük a habarást a liszttel, a tejjel, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A forró léből merünk a habaráshoz, és simára keverjük azzal is. Mikor kellően felmelegítettük, hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig főzzük, hogy ne legyen lisztízű az elkészülő étel.
Az apróra vágott szalonnát enyhén kiolvasztjuk (nem kell nagyon kisütni). Kikapcsoljuk alatta az égőt, majd mikor kicsit lehűlt a zsír, rátesszük a pirospaprikát, és mindenestől hozzáadjuk a leveshez.
Ha szükséges, az ecetet még pótoljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.