Elkészítés: A paprikákat előkészítem a töltéshez. Hegyes végüket is levágom (így könnyebb tölteni) és lemagozott csumájukkal együtt félreteszem.
A tölteléket a szokásos módon (darált hús, rizs kicsit előpárolva, 2 tojás, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek) elkészítem. A paprikákat betöltöm és egy nagy tepsibe helyezem őket. Mindegyik paprika tetejére egy-egy szelet húsos szalonnát tűzök fogpiszkáló segítségével.
A hagymát felszeletelem, és zsiradékon (megsózva!) lepárlom. Közé vágok egy paprikát, a levágott paprika végeket, a felaprított csumákat és a megnyúzott paradicsomot. Mikor összepárolódik, felöntöm a tejföllel, tejjel és turmixgéppel pépesítem. Ízlés szerint pici borsot szórhatunk bele.
Ezzel a szósszal felöntöm a tepsibe helyezett paprikákat. Alufóliával lefedve közepesen forró sütőben (180-190 fok) sütöm kb. egy órát, majd a fóliát eltávolítva hagyom pirulni még kb. 30 percet.
Személyes hozzáfűzés: Egy szász nénitől tanultam a receptet kb. 36 éve. Azóta se hallottam ilyet senkitől, de ismerőseim imádják. Én hidegen is szeretem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.