Elkészítés: A tésztához a 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőport, végül a liszt és étkezési keményítő keverékét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe óvatosan belevegyítjük a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük belekanalazni a sárga tésztát. A zebra mintázatot úgy érjük el, hogy középre teszünk kettő evőkanállal a sárga masszából, annak a közepébe ugyanilyen mennyiséget a barnából, majd így folytatjuk váltva a színeket, amíg el nem fogynak. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt behűtjük, hozzáadunk 1,5 csomag zselatinfixet, és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A joghurthoz keverjük a maradék zselatinfixet és a porcukrot, majd ezt hozzáforgatjuk a tejszínhez. Teszünk bele szederdarabokat is.
A tésztát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a külsejét bevonjuk a maradék tejszínes krém felével. Az oldalát nem kell túl szépen, viszont a tetejére ügyeljünk, hogy egyenletesen be legyen fedve.
A megmaradt krémhez hozzáadunk 15 dkg leturmixolt szedret, és nyomózsákkal ízlés szerint díszítjük. A tetejét szederrel kirakjuk, papírból vágott sablon segítéségével kakaóval meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.