Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 1 kanál cukorral és kevés sóval kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral, a puha vajjal szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport, a kakaóport és az őrölt fahéjat, ezzel is átkeverem, majd fellazítom a fehérjehabbal, az előkészített tepsibe öntöm, elsimítom, és 12 perc alatt készre sütöm.
Kiemelem a tepsiből, hagyom kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzom, és hosszában vágok 2 nagyobb lapot - ez lesz az alja meg a teteje -, a maradék részt 3 felé vágom hosszában.
A túrót áttöröm, összekeverem a citrom levével és héjával, majd a porcukorral. Egy másik nagyobb tálban a habtejszínt géppel felverem, hozzákeverem a 2 csomag habfixálót is, végül belekeverem a túrós keveréket is. (Nem kell, hogy túl édes legyen.)
A nagyobbik lapok egyik oldalát megkenem darabos meggydzsemmel, erre kenek egy réteg túrós-tejszínes krémet, belenyomkodok két csíkot a vékony tésztából. A csíkok közét kitöltöm a meggydzsemmel, ezt lefedem a harmadik vékony csík tésztával, és az egészet a tejszínes túrókrémmel befedem, ráteszem a lekváros felével a tetejének szánt lapot, és a maradék túrókrémet eligazgatom.
A megadott alapanyagokat a csokimázhoz egy kisebb edénybe teszem melegedni, majd amikor szép fényes, akkor ráöntöm a tészta tetejére, késsel eligazgatom, hagyom kihűlni, és pár órás hűtés után szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.