Elkészítés: Lapos tepsiben 5 tojásból piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, az olajjal és a tejjel géppel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, hozzáreszeljük a citromhéjat és a maradék hozzávalókat, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. Kb. 12 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínt a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a habfixálót is.
Egy másik magasabb tálba beledaraboljuk az epret (10-15 szemet hagyjuk egészben, ez lesz a közepén a díszítés), hozzászórjuk a maradék cukrot, hozzáadjuk a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a túrót és a zselatinfixet, majd botmixerrel tovább keverjük, amíg szép sima lesz. A végén hozzákeverjük a tejszínhabot is.
A kihűlt tészta 2 szélét vékony csíkban levágjuk, és (a kép szerint)
a maradék tésztát hosszában félbevágjuk, így 2 hosszú lapot és 2 vékony csíkot kapunk. A túrós-tejszínes krém felét rákanalazzuk az alsó piskótalapra, ebbe belenyomjuk a két csík tésztát, melyek közé szorosan az egész eperszemek kerülnek, befedjük a maradék krémmel, és letakarjuk a tetejével. Az oldalait elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük 1-2 órát dermedni, után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.