Hibátlan, vastaghéjú narancsokra van szükségünk, amelyet meleg víz alatt alaposan megmosunk, szárazra törlünk. A héját leszedjük (a fehér résszel együtt), majd kb. 3-4 mm szélességű csíkokra vágjuk. A felcsíkozott héjat lemérjük, a súlyának megfelelő mennyiségű cukorral egy jófajta lábosba tesszük, amelyben nem fog letapadni, odaégni.
A narancsok levét rácsavarjuk, ha nem elég, akkor kipótoljuk annyi 100%-os narancslével, hogy ellepje. Gyakran kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg megpuhul a narancsok héja (ez kb. fél óra). Ekkor kicsit nagyobb lángra vesszük, és elfőzzük a maradék levet, kissé megkaramellizáljuk a narancshéjakat. Közben önthetünk rá némi alkoholt, én olyan konyakot szoktam, amelyben előzőleg jó ideje vaníliarudakat áztattam.
Ha elkészültünk, kicsit várjunk, hogy ne legyen tűzforró a narancshéj. Közben egy nagy tálba tegyünk sütőpapírt, szórjunk bele kristálycukrot, majd kisebb adagokban tegyük bele a héjat, amit a legegyszerűbben egy villával tudunk a cukorban forgatni, szálaira szedni. Ami kész van, az mehet egy jól záródó dobozba.
A forgatás után megmaradt narancsos cukrot legközelebb fel tudjuk használni sütemény sütésénél.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.