A kristálycukrot kerámia vagy teflon bevonatos serpenyőbe öntjük és takarék lángon elkezdjük olvasztani. Amikor a cukor kezd összekristályosodni, hozzáadjuk a mézet.
Alacsony lángon hagyjuk, hogy a két hozzávaló összeolvadjon és barna színű karamella legyen belőle. Fontos, hogy a serpenyőbe ne nyúljunk bele kanállal, a karamellát ne kavargassuk mert akkor a szikkadási folyamat során habos és kristályos lesz nem pedig fényes és egyenletes.
Amikor a mézes karamella kész, beletesszük a dióbelet és óvatosan összerázzuk, hogy minden dióra jusson a szirupból. Kb 2-3 percig hagyjuk a diót a karamellben, majd sütőpapírra öntjük és hagyjuk megdermedni. Amikor kihűlt tányérra helyezve kínáljuk.
Megjegyzés
Igazi téli csemege, amelyet a családom minden tagja szeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.