A tésztát kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és egy piteformába nyomkodjuk. Megszurkáljuk az alját villával, majd 180 fokos sütőben elősütjük 10 perc alatt.
A barackos réteg hozzávalóit egy serpenyőben, folyamatosan kevergetés mellett besűrítjük. Az így kapott krémet eloszlatjuk a tésztán, és 180 fokon további 15 percig sütjük a pitét.
A pisztáciás réteghez meg őröljük a pisztáciát a cukor 1/3 -ával, és belecsorgatjuk a mézet. A vajat felhabosítjuk a maradék cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és a lisztet, végül belekeverjük a pisztáciás mézet. Kivesszük a pitét a sütőből, a tetejére simítjuk a pisztáciás tölteléket, és 170 fokon további 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, és elosztjuk rajta a felforrósított baracklekvárt.
A pudinghoz femelegítjük a tejet a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, simára keverjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pite tetejére simítjuk, és kihűtjük. Fügeszeletekkel díszítve, karamellöntettel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.