A karamell elkészítéséhez a cukrot és a vizet lassan összefőzzük. Ha már mélybarna, mézes üvegbe töltjük, kihűtjük és ezt később felhasználhatjuk kekszekhez, krémekhez, sőt kávé ízesítéséhez is. Gyakorlatilag korlátlan ideig eláll.
A krémhez az előzőleg elkészített karamellből 2 evőkanálnyi mennyiséget összefőzünk a tejjel.
A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a lehűtött karamell krémet, a puha vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, szépen belesimítjuk a tésztát, elrendezzük rajta a negyedelt fügedarabokat és a karamellből még picit csorgatunk rá nagyon vékonyan.
Kb. 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral lehinthetjük, de anélkül is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.