A fordított banántorta elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a fahéjat és a gyömbért. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a puha vajat és robotgéppel egyneművé keverjük.
Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk. A maradék vajat felolvasztjuk és a tortaforma aljára öntjük, majd beleszórjuk a barna cukrot. A banánokat hosszában kettévágjuk és a tortaformába fektetjük. Ezután rásimítjuk a résztát. Alufóliával lefedjük, és 180 fokon 55 perc alatt készre sütjük.
Fűszeres, karamellás, édes finomság, tökéletesen passzol mellé egy gombóc vaníliafagyi.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a fordított karamellás banántorta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.