A vajat, a cukrot, a tojást és a lisztet alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a felhasználásig hűtőbe tesszük.
A karmellhez a cukrot egy lábasba tesszük, és lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáöntjük a tej és tejszín keverékét (ne ijedjünk meg, össze fog csomósodni a karamell, de idővel szépen kisimul), és simára keverjük.
A megmosott és szárazra törölt fügéket felszeleteljük.
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen, mint a sütőformánknak. A tésztát ezután a formába tesszük úgy, hogy túlérjen a peremén. Ezután rétesszük a karamellt, majd a fügéket és egy kis darab vajat, végül a tetejére hajtjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük őket. A formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.