Elkészítés: 1. A tojáskoat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.
3. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
4. 1,5 deci vízbe rakjunk 3 evőkanál zselinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel!! A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén. A tortát 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljünk a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.