Elkészítés: 1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A csokoládét lereszeljük. Kibéleljük sütőpapírral a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A tojásokat 2 evőkanál meleg vízzel a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, apránként beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd még 2 percig tovább verjük.
3. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, a tojásos masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a fahéjat, a reszelt csokoládét, végül belekeverjük a vajat is. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
4. A tortaforma peremét meglazítjuk, eltávolítjuk. Megkenjük a lekvárral, de a széleken 1 cm-t üresen hagyunk. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a felét a tortára, a lekvárra kenjük. A maradékot csillagcsőrös habzsákba szedjük, és függőleges csíkokat húzunk a torta oldalára úgy, hogy a tejszínhab kissé túllógjon. A tojáslikőrt a tortára csorgatjuk - ezért kell a perem a tejszínből. A hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd szeletelve tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.