Lisztféléket és zabpelyhet, sót, fokhagymát, összekeverjük egy tálban. Közepén mélyedést alakítunk ki. Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben, és beleöntjük a tál közepébe. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, még el nem válik a tészta az edény falától. Megszórjuk liszttel, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük, pihentetjük.
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, és négy egyenlő részre vágjuk, majd felcsíkozzuk, kicsit megnyújtogatjuk, megsodorjuk, majd a csíkokat kettesével összefonjuk.
A fonatokat tepsibe tesszük, megkenjük olajjal, ízlés szerint meghitjük sajttal. 160-170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.
Ha van időm, akkor magam szeretem elkészíteni a reggelinknek való finomságokat. Most is volt egy kis időm és nagyon finom lett ez a kifli . Szeretettel ajánlom mindenkinek !
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.