Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük.
A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és a finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a
tojással, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát).
A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Megtöltjük a csirkés masszával.
Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk.
A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel,
valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és mártásként a töltött tök mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.