Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött báránycomb recept
recept
Mester

Töltött báránycomb

0 perc
8 adag
Megfizethető
4.8
2002. 02. 25.

Elkészítés

Előkészítés: A húst gondosan megtisztítjuk, a hártyákat-inakat eltávolítjuk, fél órára bedörzsöljük a citrom levével. Közben 2 tojást sós vízben keményre főzünk, hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, a rozmaringágacskát leöblítjük.

Elkészítés: A töltelékhez kinyomjuk héjából a kolbászmasszát, majd a maradék 1 tojással, a szárított zöldfűszerekkel és az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük. Hegyes késsel kifejtjük a felső combrészből a csontot. A húst kihajtjuk, egy kissé kiverjük, majd besózzuk, és meghintjük (frissen) őrölt borssal. A széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva a hús közepére halmozzuk a tölteléket, belenyomkodjuk a felezett kemény tojásokat, ráhajtjuk a hússzéleket, és körben összevarrjuk. Vékony zsineggel sonkaszerűen megkötözzük, a zsineg alá behúzzuk a rozmaringágat, tetejét betakarjuk a szalonnaszeletekkel, a csontvéget pedig alufóliába csomagoljuk, mert könnyen megég. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A combot tepsibe fektetjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymát elnegyedeljük, és a hús mellé szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal és a borral, majd a forró sütőben 10-15 percig sütjük-megkapatjuk. Ezután aláöntjük a húslevest, (alufóliával) betakarjuk, visszakapcsolunk 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), és saját levével locsolgatva puhára pároljuk (1,5-2 óra), majd fedetlenül pirosra sütjük. A húst deszkára emeljük, alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. Közben kisebb edénybe szűrjük a pecsenyelét, zsírtalanítjuk, és felforraljuk. 2-3 evőkanál hideg vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, a pecsenyeléhez adjuk, bársonyos sűrűségűre beforraljuk (1 perc), végül utánasózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk a húsról a szalonnaszeleteket, a zsineget és a varrócérnát, csinos vágódeszkára emeljük, és a látvány kedvéért csak az asztalnál szeleteljük. A mártást külön csészében kínáljuk. Petrezselymes burgonya, párolt zöldségköret illik hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 3 óra 30 perc múlva
1 adag: 3990 kJ/956 kcal

Megjegyzés
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4.8 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vietnámi tavaszi tekercs recept
Recept
Rafinált

Vietnámi tavaszi tekercs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.