Mákos guba
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Töltött báránycomb recept
recept
Mester

Töltött báránycomb

0 perc
8 adag
Megfizethető
4.8
2002. 02. 25.

Elkészítés

Előkészítés: A húst gondosan megtisztítjuk, a hártyákat-inakat eltávolítjuk, fél órára bedörzsöljük a citrom levével. Közben 2 tojást sós vízben keményre főzünk, hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, a rozmaringágacskát leöblítjük.

Elkészítés: A töltelékhez kinyomjuk héjából a kolbászmasszát, majd a maradék 1 tojással, a szárított zöldfűszerekkel és az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük. Hegyes késsel kifejtjük a felső combrészből a csontot. A húst kihajtjuk, egy kissé kiverjük, majd besózzuk, és meghintjük (frissen) őrölt borssal. A széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva a hús közepére halmozzuk a tölteléket, belenyomkodjuk a felezett kemény tojásokat, ráhajtjuk a hússzéleket, és körben összevarrjuk. Vékony zsineggel sonkaszerűen megkötözzük, a zsineg alá behúzzuk a rozmaringágat, tetejét betakarjuk a szalonnaszeletekkel, a csontvéget pedig alufóliába csomagoljuk, mert könnyen megég. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A combot tepsibe fektetjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymát elnegyedeljük, és a hús mellé szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal és a borral, majd a forró sütőben 10-15 percig sütjük-megkapatjuk. Ezután aláöntjük a húslevest, (alufóliával) betakarjuk, visszakapcsolunk 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), és saját levével locsolgatva puhára pároljuk (1,5-2 óra), majd fedetlenül pirosra sütjük. A húst deszkára emeljük, alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. Közben kisebb edénybe szűrjük a pecsenyelét, zsírtalanítjuk, és felforraljuk. 2-3 evőkanál hideg vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, a pecsenyeléhez adjuk, bársonyos sűrűségűre beforraljuk (1 perc), végül utánasózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk a húsról a szalonnaszeleteket, a zsineget és a varrócérnát, csinos vágódeszkára emeljük, és a látvány kedvéért csak az asztalnál szeleteljük. A mártást külön csészében kínáljuk. Petrezselymes burgonya, párolt zöldségköret illik hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 3 óra 30 perc múlva
1 adag: 3990 kJ/956 kcal

Megjegyzés
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4.8 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.01.17.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.