Előkészítés: A hagymákat meghámozzuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, kissé összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörtjük.
Elkészítés: A hagymát forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 20 percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak, de formájukat megőrzik. Másik edényben 10 percig főzzük sós vízben a pórét, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. Serpenyőbe tesszük, belekeverjük a fokhagymát, 1 evőkanál olajat, és 4-5 percen keresztül pirítjuk. A hagymákat lecsöpögtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal, óvatosan, kiszedjük a belsejüket. Összekeverjük egy tálban a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott mentával, a hagymák kiszedett belsejével, a póréval, egy csipet sóval és jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, és még egyszer alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A hagymákat megtöltjük a túrós keverékkel, és kiolajozott tepsibe tesszük. Mindegyiket meghintjük zsemlemorzsával és egy kis olajjal. A sütőben 15 percit sütjük. Ha sütés közben a hagymák túlságosan kiszáradnának, meglocsoljuk kevés langyos vízzel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 275 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.