Előkészítés: A hagymákat meghámozzuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, kissé összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörtjük.
Elkészítés: A hagymát forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 20 percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak, de formájukat megőrzik. Másik edényben 10 percig főzzük sós vízben a pórét, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. Serpenyőbe tesszük, belekeverjük a fokhagymát, 1 evőkanál olajat, és 4-5 percen keresztül pirítjuk. A hagymákat lecsöpögtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal, óvatosan, kiszedjük a belsejüket. Összekeverjük egy tálban a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott mentával, a hagymák kiszedett belsejével, a póréval, egy csipet sóval és jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, és még egyszer alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A hagymákat megtöltjük a túrós keverékkel, és kiolajozott tepsibe tesszük. Mindegyiket meghintjük zsemlemorzsával és egy kis olajjal. A sütőben 15 percit sütjük. Ha sütés közben a hagymák túlságosan kiszáradnának, meglocsoljuk kevés langyos vízzel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 275 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.